Saturday, March 4, 2023

درمان تنگی مقعد، علائم و علت تنگ شدن مقعد




وقتی دچار مشکلاتی مثل تغییر در حرکات روده و شکل مدفوع، یبوست طولانی، خونریزی مقعدی یا مشاهده خون در مدفوع و غیره می شوید، این احتمال وجود دارد که دچار تنگی مقعد شده باشید. بنابراین اگر با مشکلاتی در دفع همراه هستید و گمان میکنید که به این عارضه دچار شدید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی علت، علائم و روش های درمان تنگی مقعد بپردازیم:
علت تنگ شدن مقعد
به نقل از سایت www.tgh.org


در بیشتر موارد علت تنگی مقعد اکتسابی است و در پی اسکار حاصل از جراحی های مقعد مثل عمل بواسیر یا هموروئید، جراحی فیستول و سایر جراحی های لگن و همچنین ایجاد ضربه و آسیب در این ناحیه دانست.

سایر عوامل تاثیرگذار در تنگ شدن مقعد شامل موارد زیر است:

ایدز و بیماری‌های مقاربتی مثل HPV و زگیل تناسلی
بیماری های التهابی روده IBD
عفونت مقعد
بیماری شقاق یا فیشر مقعد
عدم درمان به موقع هموروئید
یبوست مزمن
مصرف بیش از حد ملین ها
عوامل ژنتیکی و ناهنجاری های مادرزادی هم یکی دیگر از دلایل تنگ شدن مقعد شناخته می شود که نادر است و کمتر اتفاق می افتد.


علائم
ممکن است علائم این عارضه در ابتدا بسیار جزئی باشند اما به مرور زمان تشدید می‌شوند و شرایط سختی را برای فرد مبتلا ایجاد می کنند. این علائم عبارتند از:

یبوست مزمن
احساس درد هنگام حرکات روده
مدفوع باریک یا تکه ای (تغییر شکل مدفوع)
مشاهده رنگ روشن خون در مدفوع
احساس نفخ شکم
البته در نظر داشته باشید که بسیاری از بیماری‌های مقعد و نشیمن‌گاه و همچنین بیماری های التهابی روده می‌توانند علائمی مشابه با نشانه‌های تنگ شدن مقعد ایجاد کنند و برای تشخیص قطعی نیاز به معاینه و انجام بررسی های لازم است.

راه های درمان تنگی مقعد
همانطور که در بالا اشاره کردیم درمان تنگی مقعدی با توجه به علت ایجاد این عارضه و همچنین شرایط بیمار متفاوت است. اگر شدت تنگی زیاد نباشد، در مراحل ابتدایی مصرف کافی فیبر و تغییر در رژیم غذایی برای کنترل و درمان یبوست توصیه می شود، اما گزینه های درمانی غیر جراحی برای درمان این عارضه محدود است.

روش های جراحی برای درمان تنگی مقعد شامل آنوپلاستی است که عبارت است از:

جراحی بسته مقعد 
اسفنکتروتومی که شامل برش عضله اسفنکتر داخلی برای کاهش تنش می شود
البته در مواردی که بیماری هایی مثل شقاق، فیستول و هموروئید عامل تنگ شدن مقعد شناخته شوند، باید از روش جراحی و لیزر برای درمان این عارضه ها استفاده کرد.

No comments:

Post a Comment