مراجعه به پزشک برای تشخیص کیست مویی
سینوس پیلونیدال یا کیست مویی یک اختلال شایع در میان بزرگسالان جوان است و بیشتر در افراد 15 تا 30 ساله مشاهده میشود. معمولا بعد از بلوغ، زمانی که هورمونهای جنسی رشد موهای سالم بدن را تغییر میدهند، اتفاق میافتد. شروع بیماری پیلونیدال در افراد بالای 40 سال نادر است.
در گذشته تصور میشد که بیماری سینوس پیلونیدال منشا مادرزادی داشته باشد تا یک اختلال اکتسابی. اما بیماری پیلونیدال در حال حاضر به طور گسترده به عنوان یک اختلال اکتسابی در نظر گرفته میشود.
سینوس پیلونیدال در حقیقت یک سوراخ یا تونل کوچک در پوست در بالای باسن و شکاف بالای مقعد است. همیشه علائم ایجاد نمیکند و فقط زمانی که عفونت کند، علائم آن نمایان میشود.
چه عواملی باعث کیست مویی میشوند؟
بیماری سینوس پیلونیدال بیشتر در افرادی که موهای تیره و درشت در بدن دارند، ایجاد میشود. همچنین افرادی که برای مدت طولانی مینشینند، مانند رانندگان کامیون یا کارمندان اداری بیشتر به این عارضه مبتلا میشوند. سایر عواملی که منجر به کیست مویی میشوند شامل موارد زیر است:
• افزایش تعریق
• اصطکاک باسن
• چاقی
• بهداشت ضعیف
• ضربه های موضعی
علائم بالینی کیست مویی
علائم ظاهری اولیه بیماری سینوس پیلونیدال عفونی ممکن است به صورت یک آبسه حاد نقطه ای یا یک سینوس مزمن همراه با ترشحات متناوب باشد. هنگامی که کیست مویی عفونی شود، آبسه پیلونیدال میتواند ایجاد شود. این به صورت یک ناحیه متورم ظاهر میشود و در معاینه، تودهای متورم و حساس و مشکوک به عفونت وجود خواهد داشت.
در مورد آبسه کیست مویی، شکایت اصلی بخاطر درد است و تب نادر است. گاهی اوقات، حفره چرکی خود به خود تخلیه میشود و بنابراین میتواند "مزمن" شود. درد کاهش مییابد و بیمار از ترشحات چرکی متناوب یا خونریزی گاه به گاه از یک یا چند روزنه پوستی شکایت میکند.
معاینه فیزیکی کیست یا سینوس پیلونیدال را نشان میدهد که در زیر پوست و در بالای شکاف باسن، در سطح دنبالچه یا استخوان خاجی در خط وسط قرار دارد، اما اغلب نامتقارن است.
تفاوت اصلی کیست مویی در مقایسه با فیستول پری آنال این است که سینوس پیلونیدال با کانال مقعد ارتباط برقرار نمیکند. در صورت عدم قطعیت در معاینه اولیه، سیگموئیدوسکوپی یا تصویربرداری MRI را میتوان برای ارزیابی هر گونه ایجاد مسیر عفونی به مقعد یا سایر بافتها را تشخیص داد.
سینوس پیلونیدال چگونه تشخیص داده میشود؟
پزشک ابتدا یک معاینه فیزیکی دقیق انجام میدهد. سپس از شما میخواهد سوابق بیماری خود را ارائه دهید. از جمله هرگونه اطلاعات در مورد تخلیه یا تغییر ظاهر سینوس پیلونیدال. سپس پزشک یک معاینه بصری برای بررسی حساسیت، قرمزی، تورم و التهاب در اطراف ناحیه آسیب دیده انجام میدهد.
درمان کیست مویی بدون جراحی
ممکن است برای تایید تشخیص به سی تی اسکن نیاز باشد، اما این بسیار نادر است. در نهایت، ممکن است پزشک نیاز به انجام آزمایشهای بیشتر برای رد سایر شرایط مانند کیست درموئید (تومور سلول زایا) داشته باشد که میتواند ظاهر کیست پیلونیدال را تقلید کند.
No comments:
Post a Comment