کیست مویی در واقع یک کیسه یا حفره کوچک پوستی در انتهایی ترین قسمت کمر و بالای خط باسن است که از مو، چرک و مواد زائد عفونی پر شده است.
سینوس پیلونیدال (pilonidal sinus) یا کیست مویی چیست و آن را چقدر می شناسید؟ آیا میدانید که تنها راه درمان کیست مویی با لیزر و جراحی است؟ زیرا تا زمانی که عفونت کیست مویی بطور کامل تخلیه و بافت سینوس با جراحی حذف نشود، این عارضه درمان نمی شود.
به طور کلی مردان و به خصوص مردان جوان در برابر این بیماری بسیار آسیب پذیرترند و پرمویی بدن آنها باعث شده که آمار ابتلا به این بیماری در مردان تا حدی بیشتر باشد. این عارضه مهلک و کشنده نیست ولی می تواند به قدری دردناک شود که شما را از تک تک امور زندگی تان باز دارد.
هنگامی که مراجعین کلینیک ما با چنین مشکلی مراجعه می کردند متوجه شدیم که بیشتر آنها یک علامت مشترک داشتند که بی توجهی به آن باعث شده بود بیماری شان پیشرفت کند و چنین وضعیت وخیمی را برای آنها به وجود بیاورد. آغاز درد در قسمت انتهایی کمر، درست بالای خط باسن.
آیا من هم کیست مویی دارم؟
این بیماری در دسته بیماری های مقعدی یا نشیمنگاهی قرار دارد و در واقع یک کیسه یا حفره کوچک پوستی در انتهایی ترین قسمت کمر و بالای خط باسن است که از مو، چرک و مواد زائد عفونی پر شده است و ممکن است خود را به شکل آبسه هم نشان دهد.
نشستن طولانی مدت، اصطکاک موها با لباس، تغییرات هورمونی در سنین بلوغ، پرمویی بیش از حد بدن و مجعد بودن موها، پوشیدن لباس های تنگ و اضافه وزن از عواملی هستند که به شدت میتواند موهای روی پوست کمر را تحریک کند و باعث بازگشت آنها به زیر پوست گردد.
درست مانند فرو رفتن یک تراشه ی چوب بسیار نازک درون پوست. بدن نسبت به مویی که زیر پوست بازگشته واکنش ایمنی خود را آغاز می کند و این آغاز عفونت است. کیست مویی در اطراف موی بازگشته به زیر پوست به مرور زمان شکل می گیرد و ممکن است حفره های پوستی متعددی در اطراف آن به وجود بیاید.
از علائم کیست مویی مقعدی میتوان به دردی مختصر در انتهای کمر اشاره کرد که به مرور یک فرورفتگی کوچک پوستی در بالای خط باسن خود مشاهده میکنید که به سرعت هم عفونی میشود و به بافتی ملتهب و متورم تبدیل خواهد شد. همچنین به مرور زمان ممکن است علائمی مثل تورم و التهاب، درد شدید، ترشحات بدبو چرک و خون، ایجاد سوراخ های ریز در خط باسن و حتی تب را تجربه کنید که به مرور زمان تشدید میشود.
عمل سرپایی کیست مویی درمان قطعی این بیماری است؟
باید بگوییم درمان های زیادی برای این بیماری وجود ندارد که به طور قطع بتواند تمامی چرک و عفونت داخل آن را به طور کامل از بدن خارج کند. درمان کیست مویی با روش های خانگی هم برای از بین بردن این عارضه موثر و قوی نیستند.
ممکن است دکتر کیست مویی در مراحل ابتدایی آنتی بیوتیک برای شما تجویز کند اما در نظر داشته باشید فقط برای کنترل عفونت است و کمکی به درمان قطعی بیماری نمیکند. نشستن در وان آب گرم و استفاده از داروهای گیاهی هم دقیقا به همین منظور هستند. تسکین درد و کاهش عفونت. اما مشکل اصلی همچنان سر جای خود است.
عمل سرپایی کیست مویی با لیزر یکی از بهترین گزینههای درمان سینوس برای افرادی است که از جراحی هراس دارند. نتایج روش نوین لیزر کیست مویی معمولا قطعی است و احتمال بازگشت مدد بیماری در روش لیزر بسیار پایین تر از سایر روشهای جراحی است.
منظور از درمان کیست مویی، تخلیه کامل و پاکسازی موضع بیماری از عفونت و مواد زائدی است که ممکن است در لایههای زیرین پوست هم تجمع پیدا کرده باشند. با توجه به نظر پزشک و شرایط بیماری، بهترین راه درمان به بیمار پیشنهاد میشود که البته تبحر و تجربه پزشک هم تاثیر زیادی در روند درمان خواهد داشت.
راه درمان کیست مویی با لیزر و بدون جراaحی
اگر بیماری کیست مویی در حد یک آبسه ی عفونی ساده باشد ممکن است پزشک در مطب خود به کمک برشی نازک و سطحی که تحت بی حسی موضعی انجام می دهد، چرک و عفونت کیست مویی شما را تخلیه کند و مشکل شما را برطرف نماید.
اما گاهی وضعیت آبسه و بیماری شما کمی وخیم تر است و با یک برش ساده قابل برطرف شدن نیست. در چنین شرایطی شما به عمل جراحی نیاز دارید که لزوما با چاقو و تیغ جراحی انجام نمیشود.
در حال حاضر تا حد زیادی روش درمان کیست مویی با لیزر جایگزین عمل جراحی شده که علت را میتوان سهولت در انجام این روش درمانی و نتایج رضایت بخش آن برای پزشکان و بیماران است.
کلینیک ما برای درمان کیست مویی بدون جراحی و به طور قطعی و بدون بازگشت، تکنولوژی لیزر درمانی را انتخاب کرده است. البته در کنار تیمی از بهترین پزشکان متخصص.
قدرت اشعه لیزر می تواند بدون کوچکترین آسیبی به بافت های سالم مجاور، سینوس پیلونیدال را از عمیق ترین لایه های پوست به طور کامل و دقیق جدا کند و برای همیشه آن را ریشه کن نماید. درمان کیست مویی با لیزر و بدون جراحی یکی از پرکاربرد ترین روش ها برای رهایی از این عارضه است که بسیار مورد توجه و استقبال بیماران قرار گرفته است.
No comments:
Post a Comment