Sunday, August 4, 2019

عمل جراحی فیستول به چند روش انجام میشود؟

فیستول نوعی از بیماری هایی است که نواحی اطراف مقعد را درگیر می کند. فیستول به معنی ایجاد مجرایی غیر طبیعی میان دو بافت از بدن است که موجب اتصال آنها می شود. فیستول مقعدی بخشی از یافت روده را به پوست اطراف مقعد متصل می نماید. فیستول بیماری دردناک و آزاردهنده ای است و اغلب با عفونت، ترشح و خونریزی ظهور می کند، زیرا مجرای فیستول عفونتهای روده را به سطح پوست منتقل می کند. روش های کم تهاجمی و خانگی فیستول پاسخگوی درمان قطعی نبوده و تنها در رفع و بهبود علائم آن تاثیرگذار است. روش های تهاجمی شامل جراحی فیستول و درمان فیستول با لیزر است که می توانند با رفع عفونت و ترمیم مجرای به درمان این بیماری کمک نماید. در ادامه به بررسی روش های عمل فیستول می پردازیم :
فلپ آدوانسمنت

در این روش با کمک گرفتن از بافت های بدن مانند قسمتی از روده، فیستول را ترمیم می کنند. این روش اغلب برای فیستول های پیچیده تر و یا افراد در معرض خطر بی‌اختیاری مقعدی کاربرد دارد. میزان موفقیت عمل فیستول با روش فلپ 50% گزارش شده است اما شرایطی مانند ابتلا به کرون، استعمال سیگار و .. می تواند احتمال عود مجدد فیستول را افزایش دهد.
جراحی فیستول با روش استن 

استن روشی از عمل فیستول است که در طی آن مجرای ایجاد شده حاصل از فیستول را با کمک نخ بخیه و یا لوله تخلیه برای شش الی 12 هفته پرمی کنند تا از این طریق عفونت تخلیه شده و به بهبود فیستول کمک نماید. در گذشته برای استفاده از تکنیک استن از دم اسب و یا کتان کمک میگرفتند. استن اغلب برای فیستول‌های پیچیده که قسمتی از عضله اسفنکتر را درگیر نموده، کاربرد دارد. زیرا که فیستول های پیچیده و پیشرفته امکان بروز عوارضی مانند بی اختیاری گاز روده را به دنبال دارد، که با انجام عمل فیستول به روش تکنیک استن قابل پیشگیری است.
فیستولوتومی

فیستولوتومی روش پرکاربرد عمل فیستول است که در اغلب موارد از آن استفاده می شود. در این روش جراحی برش باز در تمام طول فیستول زده می شود تا بیماری از داخل به بیرون شروع به ترمیم نماید. از آنجایی که در این روش پوست و عضله‌ی تونل به طور کامل باز شده است، 1 الی 2 ماه زمان برای ترمیم نیاز است. این زخم پس از مدتی تبدیل به یک شیار شده و فیستول درمان می شود.
پلاگین بیولوژیکی

پلاگین بیولوژیکی بافت انسانی است که معمولاً از روده گرفته می شود. .پلاگین مخروطی شکل است که و به سوراخ داخلی فیستول بخیه می شود، تا بافت جدید در اطراف آن رشد نماید. میزان موفقیت این عمل فیستول 80% گزارش شده است. انجام این جراحی فیستول نیاز به 24 ساعت بستری در بیمارستان دارد. از عوارض پلاگین می توانیم به تشکیل آبسه، درد و جابه جایی فیستول اشاره نمود.

No comments:

Post a Comment